EMIGRARE CANADA

etapele emigrarii in Canada

“Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!” A emigra, înseamnă că mă stabilesc definitiv intr-o noua tara, diferita de cea de origine, ca de ex. în Canada. Imigranţii sunt primiţi pentru a deveni canadieni. Odată cu dreptul de stabilire, li se acorda celelalte drepturi ce le permit să trăiască în Canada, precum şi acces la programele comunităţii din care fac parte astfel fiind integraţi în sistem.

Steag Canada

AUTOEVALUAREA

etapele emigrarii in Canada

Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.

COMPLETAREA DCS-ului

etapele emigrarii in Canada

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.DCS-ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar.DCS-ul impreuna cu actele, dovada platii taxei de procesare si formularele vor fi trimise la Ambasada din Viena

INTERVIUL

etapele emigrarii in Canada

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare. Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene! Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.Cei care trec cu bine de interviu vor primi Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec(CSQ)

DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ

etapele emigrarii in Canada

Această secţiune este destinată celor care au trecut cu bine de interviu şi au în mână CSQ-ul, adică Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec! Din momentul în care aveţi acest CSQ nu mai aveţi treabă cu Serviciul de Imigrare de la Viena (SIQ) şi va trebui să colaboraţi cu Ambasada Canadei de la Bucureşti. Practic, dosarul dvs va fi transferat către autoritaţile federale, dvs fiind deja aprobat de către Ministerul Emigrării din provincia Quebec.Dosarul pe care îl veţi depune la Ambasada Canadei de la Bucureşti va cuprinde mai multe formulare

EXAMENUL MEDICAL SI VIZA

etapele emigrarii in Canada

EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport! Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian. Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz.

Sarbatori Fericite! []
flag Etapele emigrarii in Canada. Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie ... flagPro sau contra emigrarii in Canada Lozinca "nu emigra in Canada" nu imi apartine. Personal, consider Canada o tara unde traiesti fara griji. Depinde ce astepti sa gasesti. Sa nu crezi ca te asteapta o viata usoara. Putini sunt cei care reusesc. ...
flagFranceza pentru interviu Intrebari intalnite la interviul sustinut in fata ofiterului de emigrare.Raspunsurile sunt orientative, sunt doar idei si puncte de plecare... flag FORUMUL este deschis. Modificari de procedura pentru ambele programe.
* []
Carcoteli []
MITURI SEXUALE LEGATE DE FEMEIFemeilor nu le plac aventurile de o noapte. Si nici una nu ar face sex fara sentimente. Va sunt cunoscute aceste afirmatii? Ei bine, expertii in sexologie spun ca sunt doar niste mituri MITUL 1: Femeile nu fac sex decat daca simt ceva pentru partener Se spune ca femeile nu fac sex decat daca au sentimente puternice fata de partener. E adevarat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos au nevoie de un cadru romantic pentru o relatie reusita. Insa exista momente in viata fiecareia cand regulile dispar. Astfel si femeile se pot lasa prada dorintelor, fara implicatii sentimentale. Citeste mai mult

Etapele Emigrarii

1. Partea Federala
*
Depunerea dosarului cu cererea de emigrare
*
Procesarea dosarului (vi se vor cere in aceasta faza toate documentele justificative)
*
Invitatia la interviu si Interviul
*
Depunerea dosarului de Permanent Resident
*
Examenul Medical
*
Visa
2. Provincia Quebec
*
Depunerea dosarului cu cererea de emigrare pentru provincia Quebec (CSQ)
*
aviz de primire a dosarului din partea autoritatilor
- Procesarea dosarului
*
Invitatia la interviu si Interviul (in urma caruia se obtine certificatul CSQ)
*
Depunerea dosarului de Permanent Resident la Ambasada Canadei
* Examenul Medical
* Viza


Noutati privind imigratia in Canada
S-a instituit insa o lista de 38 de ocupatii, care îi vor departaja pe cei care vor trece de aceasta etapa. Acestea nu se aplica dosarelor depuse pentru provincia Quebec si nici celor în care candidatul beneficiaza de "arranged employment", de o oferta de lucru din Canada care a fost în prealabil aprobata de "Service Canada". De asemenea, nu se aplica dosarelor depuse înainte de 28 februarie 2008 si nici celor depuse de persoane care se afla legal în Canada si au muncit sau studiat aici timp de cel putin un an.

Dincolo de exceptiile mai sus enuntate, cei ce au depus dosarele dupa 28 februarie 2008, vor putea fi acceptati numai daca, pe langa celelalte criterii de selectie care raman neschimbate, pot dovedi ca au acumulat minim un an experienta în cel putin una dintre urmatoarele ocupatii.

-Manageri financiari
-Manageri de sisteme informationale;
-Manageri din sistemul sanatatii
-Manageri de restaurante si servicii alimentare
-Manageri de servicii de cazare
-Manageri de santiere de constructii
-Contabili (studii sup.) si auditori
-Geologi, geochimisti si geofizicieni
-Ingineri de mine
-Ingineri geologi
-Ingineri petrolisti
-Medici specialisti
-Medici generalisti si de familie
-Audiologisti si logopezi
-Terapeuti reabilitare fizica
-Fizioterapeuti
-Asistenti medicali principali
-Asistenti medicali
-Tehnicieni si tehnologi radiologie
-Profesori universitari (conferentiari si lectori)
-Profesori de colegii si scoli tehnice
-Bucatari sefi
-Bucatari
-Contractori si maistri instalatori de conducte
-Contractori si maistri dulgheri
-Contractori si maistri echipe de deservire a echipamentelor grele de constructii
-Electricieni si electricieni industriali
-Instalatori;
-Instalatori de tevi, instalatii cu aburi si echipamente de stropit
-Sudori
-Mecanici echipamente grele
-Macaragii
-Artificieri constructii, cariere si mine de suprafata
-Maistri/sefi echipa mine si cariere
-Maistri/sefi echipa sonde petrol si gaze
-Maistri/sefi echipa instalatii de procesare chimica, petrol si gaze.

Cei ce nu se regasesc pe aceasta lista si au depus dosarele dupa 28 februarie 2008, le vor primi înapoi, împreuna cu taxa de procesare.

Fara riduri []
- Sunt inalta frumoasa, desteapta… - Iti place sexul? - Bineinteles! - Faci 69? - Da, peste cateva saptamani! Citeste mai mult

Persoane interesate

PENSIUNEA MASTER SINAIA