EMIGRARE CANADA

etapele emigrarii in Canada

“Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!” A emigra, înseamnă că mă stabilesc definitiv intr-o noua tara, diferita de cea de origine, ca de ex. în Canada. Imigranţii sunt primiţi pentru a deveni canadieni. Odată cu dreptul de stabilire, li se acorda celelalte drepturi ce le permit să trăiască în Canada, precum şi acces la programele comunităţii din care fac parte astfel fiind integraţi în sistem.

Steag Canada

AUTOEVALUAREA

etapele emigrarii in Canada

Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.

COMPLETAREA DCS-ului

etapele emigrarii in Canada

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.DCS-ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar.DCS-ul impreuna cu actele, dovada platii taxei de procesare si formularele vor fi trimise la Ambasada din Viena

INTERVIUL

etapele emigrarii in Canada

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare. Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene! Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.Cei care trec cu bine de interviu vor primi Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec(CSQ)

DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ

etapele emigrarii in Canada

Această secţiune este destinată celor care au trecut cu bine de interviu şi au în mână CSQ-ul, adică Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec! Din momentul în care aveţi acest CSQ nu mai aveţi treabă cu Serviciul de Imigrare de la Viena (SIQ) şi va trebui să colaboraţi cu Ambasada Canadei de la Bucureşti. Practic, dosarul dvs va fi transferat către autoritaţile federale, dvs fiind deja aprobat de către Ministerul Emigrării din provincia Quebec.Dosarul pe care îl veţi depune la Ambasada Canadei de la Bucureşti va cuprinde mai multe formulare

EXAMENUL MEDICAL SI VIZA

etapele emigrarii in Canada

EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport! Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian. Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz.

Sarbatori Fericite! []
flag Etapele emigrarii in Canada. Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie ... flagPro sau contra emigrarii in Canada Lozinca "nu emigra in Canada" nu imi apartine. Personal, consider Canada o tara unde traiesti fara griji. Depinde ce astepti sa gasesti. Sa nu crezi ca te asteapta o viata usoara. Putini sunt cei care reusesc. ...
flagFranceza pentru interviu Intrebari intalnite la interviul sustinut in fata ofiterului de emigrare.Raspunsurile sunt orientative, sunt doar idei si puncte de plecare... flag FORUMUL este deschis. Modificari de procedura pentru ambele programe.
* []
Carcoteli []
MITURI SEXUALE LEGATE DE FEMEIFemeilor nu le plac aventurile de o noapte. Si nici una nu ar face sex fara sentimente. Va sunt cunoscute aceste afirmatii? Ei bine, expertii in sexologie spun ca sunt doar niste mituri MITUL 1: Femeile nu fac sex decat daca simt ceva pentru partener Se spune ca femeile nu fac sex decat daca au sentimente puternice fata de partener. E adevarat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos au nevoie de un cadru romantic pentru o relatie reusita. Insa exista momente in viata fiecareia cand regulile dispar. Astfel si femeile se pot lasa prada dorintelor, fara implicatii sentimentale. Citeste mai mult

Pe aeroport

Pe avion şi la aterizare

Notă: Masa şi gustările oferite de companiile aeriane pe avion sunt incluse în costul biletului.

Pe avion, înainte de aterizare, vi se va cere să completaţi un cartonaş cu datele personale şi datele privind călătoria dvs. Puteţi solicita ajutorul personalului de servire din avion în caz că nu vă descurcaţi la completarea cartonaşului.

La sosirea pe aeroport, sunteţi îndrumat către ghişeul serviciului canadian de control de frontieră (Canada Border Services Agency / Agence des services frontaliers du Canada). Aici veţi prezenta paşaportul cu viza de imigrant. Fiind nou venit, veţi fi îndrumat către biroul de imigraţie din cadrul aeroportului, pentru a fi înregistrat ca rezident permanent.

Biroul De Imigraţie

Trebuie să prezentaţi viza şi documentul Confirmare de Rezidenţă Permanentă (Confirmation of Permanent Residence/Confirmation de Residence Permanente - CPR). Un funcţionar al serviciului de imigraţie Citizenship and Immigration Canada (CIC) va verifica viza şi documentul CPR.

  • Funcţionarul de la Imigrări va trebui să verifice viza, să nu vă fi expirat. Nu puteţi folosi viza de emigrare după data expirării. Vizele de emigrare nu pot fi prelungite. Asiguraţi-vă că ajungeţi în Canada în termenul de valabilitate a vizei!
  • Paşaportul dvs trebuie să fie în termenul de valabilitate.

Puteţi folosi doar paşaportul personal pentru a emigra în Canada - nu puteţi utiliza paşaport diplomatic ori de serviciu.

  • Funcţionarul de la Imigrări vă poate pune întrebări legate de proiectul dvs de stabilire în Canada şi referitor la datele dvs personale. Aveţi obligaţia să răspundeţi întrebărilor.
  • Funcţionarul de la Imigrări vă poate cere să dovediţi că aveţi fondurile necesare pentru a trăi în Canada până când veţi câştiga venitul dvs.

Dacă nu sunt probleme la punctul de intrare, funcţionarul de la Imigrări va autoriza intrarea dvs în Canada ca rezident permanent.

Indicaţi funcţionarului de la CPR, adresa unde să vă fie trimis cardul de rezident permanent.

Vama

Prezentaţi lucrătorului vamal canadian lista cu bunurile personale pe care le aduceţi cu dumneavoastră în Canada.

Servicii de primire

Dacă sosiţi pe unul din principalele aeroporturi canadiene, veţi primi o broşură intitulată Bine aţi venit în Canada : Ce trebuie să ştiţi. Broşura conţine informaţii despre majoritatea aspectelor de viaţă din Canada. Indică, de asemenea, adresele şi numerele de telefon ale:

  • agenţiilor de asistenţă pentru imigranţi din toată Canada;
  • centrelor de evaluare a pregătirii lingvistice (care ajută imigranţii adulţi admisibili să se înscrie la cursuri de limbă gratuite);
  • birourilor competente ale guvernelor federal şi provinciale.
Dacă sosiţi cu avionul la Toronto, Montréal sau Vancouver, veţi găsi chiar la aeroport servicii de primire pentru noii sosiţi, furnizate de organismele de asistenţă pentru imigranţi. Aceste organisme sprijină noii veniţi să obţină informaţiile şi serviciile de care au nevoie, iar acest sprijin este adesea furnizat în mai multe limbi. La Montréal, cel care asigură aceste servicii este Ministerul Imigraţiei şi al Comunităţilor culturale.

Fara riduri []
- Sunt inalta frumoasa, desteapta… - Iti place sexul? - Bineinteles! - Faci 69? - Da, peste cateva saptamani! Citeste mai mult

Persoane interesate

PENSIUNEA MASTER SINAIA