EMIGRARE CANADA

etapele emigrarii in Canada

“Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!” A emigra, înseamnă că mă stabilesc definitiv intr-o noua tara, diferita de cea de origine, ca de ex. în Canada. Imigranţii sunt primiţi pentru a deveni canadieni. Odată cu dreptul de stabilire, li se acorda celelalte drepturi ce le permit să trăiască în Canada, precum şi acces la programele comunităţii din care fac parte astfel fiind integraţi în sistem.

Steag Canada

AUTOEVALUAREA

etapele emigrarii in Canada

Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.

COMPLETAREA DCS-ului

etapele emigrarii in Canada

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.DCS-ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar.DCS-ul impreuna cu actele, dovada platii taxei de procesare si formularele vor fi trimise la Ambasada din Viena

INTERVIUL

etapele emigrarii in Canada

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare. Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene! Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.Cei care trec cu bine de interviu vor primi Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec(CSQ)

DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ

etapele emigrarii in Canada

Această secţiune este destinată celor care au trecut cu bine de interviu şi au în mână CSQ-ul, adică Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec! Din momentul în care aveţi acest CSQ nu mai aveţi treabă cu Serviciul de Imigrare de la Viena (SIQ) şi va trebui să colaboraţi cu Ambasada Canadei de la Bucureşti. Practic, dosarul dvs va fi transferat către autoritaţile federale, dvs fiind deja aprobat de către Ministerul Emigrării din provincia Quebec.Dosarul pe care îl veţi depune la Ambasada Canadei de la Bucureşti va cuprinde mai multe formulare

EXAMENUL MEDICAL SI VIZA

etapele emigrarii in Canada

EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport! Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian. Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz.

Sarbatori Fericite! []
flag Etapele emigrarii in Canada. Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie ... flagPro sau contra emigrarii in Canada Lozinca "nu emigra in Canada" nu imi apartine. Personal, consider Canada o tara unde traiesti fara griji. Depinde ce astepti sa gasesti. Sa nu crezi ca te asteapta o viata usoara. Putini sunt cei care reusesc. ...
flagFranceza pentru interviu Intrebari intalnite la interviul sustinut in fata ofiterului de emigrare.Raspunsurile sunt orientative, sunt doar idei si puncte de plecare... flag FORUMUL este deschis. Modificari de procedura pentru ambele programe.
* []
Carcoteli []
MITURI SEXUALE LEGATE DE FEMEIFemeilor nu le plac aventurile de o noapte. Si nici una nu ar face sex fara sentimente. Va sunt cunoscute aceste afirmatii? Ei bine, expertii in sexologie spun ca sunt doar niste mituri MITUL 1: Femeile nu fac sex decat daca simt ceva pentru partener Se spune ca femeile nu fac sex decat daca au sentimente puternice fata de partener. E adevarat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos au nevoie de un cadru romantic pentru o relatie reusita. Insa exista momente in viata fiecareia cand regulile dispar. Astfel si femeile se pot lasa prada dorintelor, fara implicatii sentimentale. Citeste mai mult


Unde ma stabilesc in Canada

Canada este formată din 10 provincii şi trei teritorii.

Provinciile:

  • Columbia Britanică,
  • Alberta,
  • Saskatchewan,
  • Manitoba,
  • Ontario,
  • Quebec,
  • New Brunswick,
  • Prince Edward Island,
  • Nova Scotia,
  • Newfoundland/Labrador.

Teritoriile:

  • Yukon,
  • Teritoriile de NordVest
  • Nunavut.

Orasele principale


Capitala ţării este Ottawa. Oraşele cele mai mari sunt Toronto (cca 2,5 milioane locuitori, aproape 5 milioane locuitori în Greater Toronto Area), Montreal (1,9 milioane locuitori in Insula Montreal şi peste 3 milioane locuitori în regiune) şi Vancouver (600.000 locuitori, cca 2 milioane in regiune).

Spaţiul ocupat de Canada este imens: aproape 10.000.000 kmp.

Distanţele sunt foarte mari. De la St. Johnasons, Newfoundland în est, până în Victoria, Columbia Britanică în vest, sunt peste 7.000 km. Pentru a călători cu maşina dintr-o parte în cealaltă a Canadei ne trebuie cel puţin o săptămână.

Populaţia Canadei nu e foarte mare: cca 30 milioane locuitori (2001).

Cea mai mare parte din populaţie trăieşte de-a lungul frontierei cu Statele Unite, într-o zonă de climă temperată.

Datorită întinderii mari, regiuni diferite ale Canadei au caracteristici diferite. Economia, oamenii şi cultura lor diferă de la o regiune la alta.


Regiunea Atlantică





Cuprinde provinciile Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island şi Newfoundland/Labrador. Îndeletnicirile specifice: pescuitul oceanic, fermieritul, exploatările forestiere, au format caracterul localnicilor.

Canada Centrală

Provinciile Ontario şi Quebec. Este regiunea cea mai populată şi mai dezvoltată din Canada. Cele două provincii generează ž din producţia industrială a ţării. Industrii prelucrătoare, industria grea, producţia de autovehicule rutiere, metrouri şi material rulant, de aeronave, farmaceutică, industria chimică, producţia de energie electrică, minerit, comunicaţii. Toronto şi Montreal sunt importante centre financiare. Vaste suprafeţe împădurite au creat premisele dezvoltării silviculturii. Agricultura şi zootehnia, amintim în special de creşterea vacilor.

Preriile


Provinciile Manitoba, Saskatchewan şi Alberta - până în Munţii Stâncoşi. Mare parte din aceste pământuri, foste prerii înţelenite, sunt acum întinderi nesfârşite frumos cultivate cu cereale. Agricultura şi transporturile sunt ramurile de tradiţie în prerii. Urmează câmpurile petrolifere ale Albertei şi munţii maiestuoşi.


Coasta de Vest

Columbia Britanică. Renumită pentru peisajele spectaculoase, staţiunile montane ale provinciei te îmbie la ski. Turismul Exploatările forestiere, livezile şi bio-oceanologia sunt activităţile ce au adus faima regiunii.



Nordul


Teritoriile Yukon, Teritoriile de NordVest şi Nunavut. Regiuni bogate în ţiţei şi minerale, amintind de goana după aur. Mineritul este principala activitate.



Lingvistic, Canada e divizată în :




Regiuni de limbă franceză: Quebec, Nouveau Brunswick, enclave în Ontario, Manitoba şi regiuni de limbă engleză: restul Canadei.

Clima

Vremea este un factor important pentru mulţi din noii veniţi în Canada, atunci când îşi aleg locul de destinaţie. Datorită întinderii imense a teritoriului, clima variază mult de la o regiune la alta.

În cea mai mare parte din Canada sunt patru anotimpuri: primăvară, vară, toamnă şi iarna. Temperaturile şi condiţiile meteo diferă de la o regiune la alta.


Primăvara


În părţile de sud ale Canadei, copacii încep să înmugurească în Martie şi înfloresc în Aprilie. Primăvara e răcoroasă. Temperaturile cresc peste zi, însă nopţile sunt reci.

Mai e splendidă - o vreme plăcută, cer însorit, nici frig nici foarte cald.


Vara



Iulie şi August sunt calde şi însorite. Temperaturile pot urca şi peste 30 grade Celsius.




Toamna




Toamna este specială în Canada. Arţarii îşi schimbă culoarea; arse de bruma nopţii, frunzele se colorează roşu, oranj, galben. Soarele încălzeşte plăcut până către sfârşitul lunii octombrie.


Iarna

Primele ninsori încep de obicei la sfârşitul lui noiembrie.
În lunile de iarnă temperaturile coboară sub 0 grade Celsius zi şi noapte. Pot fi zile foarte friguroase, cu temperaturi şi sub - 25 grade Celsius! Iernile sunt de obicei bogate în căderi de zăpadă. Pregătiţi haine călduroase pentru iarnă. Înainte de a pleca la drum, ascultaţi rapoartele meteo şi condiţiile de circulaţie pe arterele majore.

În Vancouver şi Victoria, iernile sunt mult mai blânde. Temperaturile rareori scad sub 0 grade. Iernile sunt mai scurte şi ploioase.

Regiunea Niagara se bucură deasemenea de un microclimat blând.

Fara riduri []
- Sunt inalta frumoasa, desteapta… - Iti place sexul? - Bineinteles! - Faci 69? - Da, peste cateva saptamani! Citeste mai mult

Persoane interesate

PENSIUNEA MASTER SINAIA