EMIGRARE CANADA

etapele emigrarii in Canada

“Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!” A emigra, înseamnă că mă stabilesc definitiv intr-o noua tara, diferita de cea de origine, ca de ex. în Canada. Imigranţii sunt primiţi pentru a deveni canadieni. Odată cu dreptul de stabilire, li se acorda celelalte drepturi ce le permit să trăiască în Canada, precum şi acces la programele comunităţii din care fac parte astfel fiind integraţi în sistem.

Steag Canada

AUTOEVALUAREA

etapele emigrarii in Canada

Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.

COMPLETAREA DCS-ului

etapele emigrarii in Canada

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.DCS-ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar.DCS-ul impreuna cu actele, dovada platii taxei de procesare si formularele vor fi trimise la Ambasada din Viena

INTERVIUL

etapele emigrarii in Canada

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare. Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene! Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.Cei care trec cu bine de interviu vor primi Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec(CSQ)

DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ

etapele emigrarii in Canada

Această secţiune este destinată celor care au trecut cu bine de interviu şi au în mână CSQ-ul, adică Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec! Din momentul în care aveţi acest CSQ nu mai aveţi treabă cu Serviciul de Imigrare de la Viena (SIQ) şi va trebui să colaboraţi cu Ambasada Canadei de la Bucureşti. Practic, dosarul dvs va fi transferat către autoritaţile federale, dvs fiind deja aprobat de către Ministerul Emigrării din provincia Quebec.Dosarul pe care îl veţi depune la Ambasada Canadei de la Bucureşti va cuprinde mai multe formulare

EXAMENUL MEDICAL SI VIZA

etapele emigrarii in Canada

EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport! Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian. Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz.

Sarbatori Fericite! []
flag Etapele emigrarii in Canada. Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie ... flagPro sau contra emigrarii in Canada Lozinca "nu emigra in Canada" nu imi apartine. Personal, consider Canada o tara unde traiesti fara griji. Depinde ce astepti sa gasesti. Sa nu crezi ca te asteapta o viata usoara. Putini sunt cei care reusesc. ...
flagFranceza pentru interviu Intrebari intalnite la interviul sustinut in fata ofiterului de emigrare.Raspunsurile sunt orientative, sunt doar idei si puncte de plecare... flag FORUMUL este deschis. Modificari de procedura pentru ambele programe.
* []
Carcoteli []
MITURI SEXUALE LEGATE DE FEMEIFemeilor nu le plac aventurile de o noapte. Si nici una nu ar face sex fara sentimente. Va sunt cunoscute aceste afirmatii? Ei bine, expertii in sexologie spun ca sunt doar niste mituri MITUL 1: Femeile nu fac sex decat daca simt ceva pentru partener Se spune ca femeile nu fac sex decat daca au sentimente puternice fata de partener. E adevarat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos au nevoie de un cadru romantic pentru o relatie reusita. Insa exista momente in viata fiecareia cand regulile dispar. Astfel si femeile se pot lasa prada dorintelor, fara implicatii sentimentale. Citeste mai mult

Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este a doua ţară a lumii ca întindere după Rusia, teritoriul său fiind organizat asemenea unui stat federal, în zece provincii şi trei teritorii. Este mărginită la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, se învecinează cu Statele Unite ale Americii.

Populată la început în mod exclusiv de populaţie aborigenă, Canada a fost fondată sub forma unei uniuni de colonii britanice, unele dintre ele transformate din foste colonii franceze. Ca formă de organizare statală, Canada este, din 1867, un dominion britanic, deci o monarhie constituţională.

În realitate, Canada şi-a obţinut independenţa de Marea Britanie în mod paşnic, printr-un proces gradual început cu întemeierea Canadei în 1867 şi definitivat în 1982, când Canada a obţinut dreptul de a-şi modifica propria constituţie. Cele mai importante trei acte normative care au consolidat independenţa sunt:

* British North America Act (Documentul ce ratifică independenţa Canadei), 1 iulie 1867
* Statute of Westminster, 11 decembrie 1931
* Canada Act, 17 aprilie 1982.

În prezent, Canada este un stat independent, care funcţionează ca o democraţie parlamentară şi monarhie constituţională bine articulată, şef al statului fiind regina Elisabeta a II-a, al cărei reprezentant local este Guvernatorul General al Canadei, Michaëlle Jean. Şeful guvernului este primul ministru al Canadei, actualmente Stephen Harper.

Canada se autodefineşte ca fiind o naţiune bilingvă şi multiculturală. Engleza şi franceza sunt ambele limbi oficiale. La începutul anilor 1970, Canada începe să adopte concepte de diversitate culturală şi multiculturalism, concepte pe care mulţi canadieni le consideră astăzi ca unele dintre principalele caracteristici ale ţării.

Ţară industrializată şi avansată tehnologic, Canada este un exportator net de energie datorită rezervelor considerabile de combustibili fosili şi a generării de energie nucleară şi hidroelectrică. Economia diversificată se bazează mult pe abundenţa resurselor naturale şi a comerţului extern, în special cu Statele Unite, cu care Canada are o relaţie complexă şi de lungă durată, relaţie care poate fi descrisă ca cel mai strâns şi mai vast parteneriat comercial din istorie.

Politica


Canada este o monarhie constituţională şi o democraţie parlamentară cu un sistem federal de guvern parlamentar, bazat pe tradiţii democratice solide. Sistemul politic care operează în Canada este derivat din modelul Westminster folosit în Marea Britanie.

Constituţia Canadei creează structura legală a ţării şi constă din textul scris, precum şi din convenţii şi tradiţii nescrise. Guvernul federal şi guvernele a nouă provincii au agreat "patrierea" constituţiei, permiţând promulgarea de amendamende conform unei formule canadiene, nu prin intermediul Parlamentului britanic de la Westminster. Această decizie, luată la o întrunire a premierilor provinciali cu prim-ministrul Canadei, în noiembrie 1981 nu a fost agreată de guvernul provincial al Quebecului, iar naţionaliştii din Québec continuă să se refere la noaptea finală a întrunirii ca "Noaptea Pumnalelor Lungi".

Patrierea Constituţiei a inclus şi adoptarea Cartei Canadiene a Drepturilor şi Libertăţilor, care garantează drepturi şi libertăţi fundamentale şi care nu poate fi, în mod normal, ignorate de nici unul dintre organismele legislative canadiene. Carta conţine, totuşi, o clauză care permite parlamentelor federal şi provinciale să promulge legi contrare unora dintre articolele Cartei, în mod temporar, pentru perioade de câte cinci ani.

Canada-Executiv

Poziţia de prim-ministru, şeful guvernului canadian, aparţine liderului acelui partid politic ce reuşeşte să obţină încrederea majorităţii în Camera Comunelor. Primul-Ministru şi cabinetul sunt învestiţi oficial de Guvernatorul General. În practică, membrii cabinetului sunt aleşi de şeful guvernului, iar Guvernatorul General, prin convenţie, respectă opţiunile acestuia. Cabinetul este în mod tradiţional ales din rândurile parlamentarilor partidului la putere din ambele camere, dar sunt membri ai Camerei Comunelor aproape în unanimitate. Puterea executivă este exercitată de prim-ministru şi cabinet, aceştia devenind miniştrii ai Coroanei. Primul-ministru are o putere politică semnificativă, mai ales în ceea ce priveşte numirea altor oficiali din cadrul guvernului şi al administraţiei publice. Stephen Harper, liderul Partidului Conservator, a devenit Prim-ministru pe data de 6 februarie 2006.

Canada-Legislativ

Parlamentul federal este alcătuit din Regină şi două camere parlamentare: Camera Comunelor, cu membri aleşi, şi Senatul, ai cărui membri sunt în general numiţi. Fiecare membru al Comunelor este ales dintr-o anumită circumscripţie electorală, prin sistemul "first past the post", zis şi "the winner takes it all" sau "pluralitate simplă" - candidatul cu cel mai mare număr de voturi într-o circumscripţie cîştigă mandatul. Data alegerilor generale este decisă de Guvernatorul General, la sfatul primului-ministru. Conform constituţiei, alegerile au loc intervale de maxim cinci ani. Senatorii, ale căror locuri sunt împărţite pe criterii regionale, sunt aleşi de primul-ministru şi învestiţi oficiali de Guvernatorul General, servind până la vârsta de 75 de ani.

Provinciile Canadei


Canada este alcătuită din zece provincii şi trei teritorii. Provinciile au un grad crescut de autonomie faţă de guvernul federal, în timp ce teritoriile sunt controlate mai îndeaproape de acesta.

Guvernele provinciale sunt responsabile pentru multe dintre programele sociale canadiene (precum sistemul medical, învăţământul şi asistenţa socială) şi colectează venituri fiscale totale mai mari decât cele ale guvernului federal - o caracteristică aproape unică între federaţiile lumii. Guvernul federal poate iniţia programe naţionale, din care provinciile pot opta să fie excluse. În realitate, astfel de autoexcluderi sunt rare. Guvernul federal face plăţi de egalizare pentru a asigura standarde de deservire şi impozitare relativ uniforme între provinciile bogate şi sărace.

Toate provinciile au legislaturi unicamerale, alese democratic şi guverne conduse de cîte un premier, selectat în aceeaşi manieră ca şi Prim-ministrul Canadei. Fiecare provincie are câte un Locotenent-Guvernator, numit de Prim-ministrul Canadei, care reprezintă Regina la nivel provincial în acelaşi fel în care Guvernatorul General reprezintă coroana la nivel federal.

Canada-Economie


Canada este una dintre cele mai bogate naţiuni ale lumii, membră a Oraganizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) şi G8. La fel ca în alte ţări dezvoltate, economia canadiană este dominată de sectorul de servicii, în care lucrează trei sferturi din populaţie. Totuşi, Canada este neobişnuită între ţările dezvoltate în ceea ce priveşte importanţa industriilor primare, printre care cele forestieră şi extractivă de ţiţei sunt două dintre cele mai importante ramuri industriale. Parţial datorită acestui fapt, Canada este dependentă de comerţul exterior, în special cu Statele Unite. Astfel, menţinerea independenţei faţă de Statele Unite a reprezentat întotdeauna o chestiune politică de cea mai mare importanţă. Canada deţine o industrie producătoare activă, cu centrul în sudul provO societate industrială afluentă şi tehnologică, Canada de astăzi se aseamănă îndeaproape cu Statele Unite în ceea ce priveşte orientarea spre economia de piaţă, metodele de producţie şi nivelul de trai ridicat. În ultimul secol, creşterea impresionantă a industriei producătoare, mineritului şi a sectorului de servicii a transformat naţiunea dintr-o economie eminamente rurală într-una predominant urbană şi industrială. Canada are depozite vaste de gaze naturale pe coasta de est şi în vest, şi o multitudine de alte resurse naturale care contribuie la independenţa energetică.

Canada este o economie de piaţă, în care intervenţiile guvernamentale sunt ceva mai prezente decât în Statele Unite, dar semnificativ mai reduse decât în majoritatea naţiunilor europene. În mod tradiţional, Canada are un PNB per capita mai mic decât cel al vecinului sudic, dar mai ridicat decât al principalelor ţări vest-europene. În ultimul deceniu, urmând o perioadă de turbulenţe, economia Canadei s-a dezvoltat rapid, pe fondul unui şomaj scăzut şi al unor excedente bugetare în creştere la nivel federal.inciei Ontario, unde industria de autovehicule este printre cele mai dezvoltate.

Canada-Simboluri


Folosirea frunzei de arţar ca simbol al Canadei datează încă din secolul al XVIII-lea, ea fiind prezentă pe steagul actual şi precedent, pe moneda de un cent, şi pe stemă.

Coroana regală este prezentă pe Stema regală a Canadei, pe steagul Guvernatorului General, pe stemele majorităţii provinciilor şi teritoriilor, pe ecusoanele Forţelor Armate Canadiene, a multor regimente şi forţe poliţieneşti, precum şi pe multe clădiri şi semne rutiere. De asemenea, imaginea reginei apare în clădiri guvernamentale, baze militare şi şcoli, pe timbre, pe bancnotele de 20 de dolari şi pe reversul tututor monedelor.

Canada este cunoscută pentru păduri vaste şi lanţuri de munţi întinse, şi pentru fauna bogată, cu elani, castori, caribu, urşi polari, urşi grizli şi numeroase raţe şi gâşte canadiene. Statutul emblematic al castorului în heraldică este legat intrinsec de faptul că istoria economică a Canadei este bazată pe comerţul cu blănuri. Astfel, alte produse derivate din resurse naturale, cum ar fi siropul de arţar, sunt strâns legate de identitatea naţională a Canadei.

Alte simboluri naţionale sunt Poliţia Regală Canadiană Călare şi hocheiul, sportul cel mai popular al ţării, care este folosit adesea ca simbol de unitate şi mândrie.

Mai recent, alte simboluri au devenit o sursă de mândrie: campania publicitară "Eu sunt canadian" a concernului Molson a reuşit să lege ideea de naţionalism de o marcă internă de bere. Ironic, după un timp de la lansarea reclamei, firma Molson a fost cumpărată de compania americană Coors.

Cea mai bogata natiune?


Canada este una dintre cele mai bogate naţiuni ale lumii, membră a Oraganizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) şi G8. La fel ca în alte ţări dezvoltate, economia canadiană este dominată de sectorul de servicii, în care lucrează trei sferturi din populaţie. Totuşi, Canada este neobişnuită între ţările dezvoltate în ceea ce priveşte importanţa industriilor primare, printre care cele forestieră şi extractivă de ţiţei sunt două dintre cele mai importante ramuri industriale. Parţial datorită acestui fapt, Canada este dependentă de comerţul exterior, în special cu Statele Unite. Astfel, menţinerea independenţei faţă de Statele Unite a reprezentat întotdeauna o chestiune politică de cea mai mare importanţă. Canada deţine o industrie producătoare activă, cu centrul în sudul provinciei Ontario, unde industria de autovehicule este printre cele mai dezvoltate.

O societate industrială afluentă şi tehnologică, Canada de astăzi se aseamănă îndeaproape cu Statele Unite în ceea ce priveşte orientarea spre economia de piaţă, metodele de producţie şi nivelul de trai ridicat. În ultimul secol, creşterea impresionantă a industriei producătoare, mineritului şi a sectorului de servicii a transformat naţiunea dintr-o economie eminamente rurală într-una predominant urbană şi industrială. Canada are depozite vaste de gaze naturale pe coasta de est şi în vest, şi o multitudine de alte resurse naturale care contribuie la independenţa energetică.



Canada este o economie de piaţă, în care intervenţiile guvernamentale sunt ceva mai prezente decât în Statele Unite, dar semnificativ mai reduse decât în majoritatea naţiunilor europene. În mod tradiţional, Canada are un PNB per capita mai mic decât cel al vecinului sudic, dar mai ridicat decât al principalelor ţări vest-europene. În ultimul deceniu, urmând o perioadă de turbulenţe, economia Canadei s-a dezvoltat rapid, pe fondul unui şomaj scăzut şi al unor excedente bugetare în creştere la nivel federal.

Fara riduri []
- Sunt inalta frumoasa, desteapta… - Iti place sexul? - Bineinteles! - Faci 69? - Da, peste cateva saptamani! Citeste mai mult

Persoane interesate

PENSIUNEA MASTER SINAIA