EMIGRARE CANADA

etapele emigrarii in Canada

“Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!” A emigra, înseamnă că mă stabilesc definitiv intr-o noua tara, diferita de cea de origine, ca de ex. în Canada. Imigranţii sunt primiţi pentru a deveni canadieni. Odată cu dreptul de stabilire, li se acorda celelalte drepturi ce le permit să trăiască în Canada, precum şi acces la programele comunităţii din care fac parte astfel fiind integraţi în sistem.

Steag Canada

AUTOEVALUAREA

etapele emigrarii in Canada

Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.

COMPLETAREA DCS-ului

etapele emigrarii in Canada

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.DCS-ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar.DCS-ul impreuna cu actele, dovada platii taxei de procesare si formularele vor fi trimise la Ambasada din Viena

INTERVIUL

etapele emigrarii in Canada

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare. Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene! Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.Cei care trec cu bine de interviu vor primi Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec(CSQ)

DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ

etapele emigrarii in Canada

Această secţiune este destinată celor care au trecut cu bine de interviu şi au în mână CSQ-ul, adică Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec! Din momentul în care aveţi acest CSQ nu mai aveţi treabă cu Serviciul de Imigrare de la Viena (SIQ) şi va trebui să colaboraţi cu Ambasada Canadei de la Bucureşti. Practic, dosarul dvs va fi transferat către autoritaţile federale, dvs fiind deja aprobat de către Ministerul Emigrării din provincia Quebec.Dosarul pe care îl veţi depune la Ambasada Canadei de la Bucureşti va cuprinde mai multe formulare

EXAMENUL MEDICAL SI VIZA

etapele emigrarii in Canada

EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport! Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian. Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz.

Sarbatori Fericite! []
flag Etapele emigrarii in Canada. Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie ... flagPro sau contra emigrarii in Canada Lozinca "nu emigra in Canada" nu imi apartine. Personal, consider Canada o tara unde traiesti fara griji. Depinde ce astepti sa gasesti. Sa nu crezi ca te asteapta o viata usoara. Putini sunt cei care reusesc. ...
flagFranceza pentru interviu Intrebari intalnite la interviul sustinut in fata ofiterului de emigrare.Raspunsurile sunt orientative, sunt doar idei si puncte de plecare... flag FORUMUL este deschis. Modificari de procedura pentru ambele programe.
* []
Carcoteli []
MITURI SEXUALE LEGATE DE FEMEIFemeilor nu le plac aventurile de o noapte. Si nici una nu ar face sex fara sentimente. Va sunt cunoscute aceste afirmatii? Ei bine, expertii in sexologie spun ca sunt doar niste mituri MITUL 1: Femeile nu fac sex decat daca simt ceva pentru partener Se spune ca femeile nu fac sex decat daca au sentimente puternice fata de partener. E adevarat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos au nevoie de un cadru romantic pentru o relatie reusita. Insa exista momente in viata fiecareia cand regulile dispar. Astfel si femeile se pot lasa prada dorintelor, fara implicatii sentimentale. Citeste mai mult

In primele luni dupa aterizare am privit ajutorul social ca pe o "boala", ceva cu care nu voiam sa avem de-a face. Acum, dupa aproape un an de Canada am realizat ca acel ajutor social iti da o siguranta aici, in Canada, te poate ajuta sa nu mori de foame daca vrei sa-ti schimbi jobul sau sa iti rezervi timp sa-ti gasesti un job mai bun sau daca vrei sa iti iei, pur si simplu, o perioada de "vacanta" doar pentru tine. Nu voi face apologia ajutorului social deoarece subiectul a generat deja o gramada de polemici, doar voi incheia aceasta introducere spunand ca, consider ca ajutorul social e un lucru bun cand stii sa folosesti acel timp pentru a-ti atinge anumite scopuri pe termen lung sau scurt, dar in momentul in care ajutorul social e combinat cu o munca regulata, la negru, care iti aduce venituri frumoase, atunci esti in aceeasi capcana, nu ai timp de tine si de a cauta ceva mai bun. Si o completare ar fi ca uneori ai impresia ca esti incurajat sa aplici pentru ajutor social, probabil ca cei din administratie sa-si justifice existenta. De ce? Pentru ca multe scoli tehnice le faci gratis daca iei ajutor social si sunt multe joburi un pic mai bine platite la care ai acces doar daca esti pe social, pentru ca atunci guvernul plateste angajatorului o parte din salariul tau, pentru o perioada de 7-12 luni (nu stiu exact perioada).
.....Sa revin. Ajutorul social se poate acorda oricarui emigrant care are o vechime de 3 luni in Canada, dar care face dovada cheltuirii banilor cu care a venit din tara, adica banii pe care i-a declarat la interviu (mai nou stiu ca nu mai ai nevoie de extras bancar la interviu, declari pe propria raspundere cu cati bani vei intra in Canada si ei o iau de buna).La capitotul dovedirii cheltuirii banilor e relativ simplu, aici sunt recunoscute si asa zisele chitante de mana, ai un prieten si faci cu el o hartie cum ca ti-a vandut mobila, masina..etc.., cu o anumita suma, si chestia asta e la fel de legala ca un document oficial. Ajutorul social pe care il primesti este in functie de numarul de persoane pe care il are familia, stiu familii cu 2 copii care traiesc relativ bine cu acest ajutor social, dar cand esti singur iei in jur de 540$ pe luna, ceea ce nu e foarte mult. Nu iti permiti sa platesti o chirie singur si sa mananci din banii astia. Zilele astea se discuta destul de mult despre acest ajutor social si s-ar putea schimba ceva conditii pe viitor.
Si totusi, sa vorbesc si de avantajele pe care le-am descoperit zilele astea. Asigurarile dentare de la angajator iti acopera un procent mai mare sau mai mic din lucrarile dentare,cardul d'assurance maladie simplu, fara alta asigurare de la munca, nu iti acopera nimic din servicii dentare, in timp ce ajutorul social iti acopera 100% din serviciile de baza, plombe, extractii, etc...Cu serviciile acoperite si tarife dentare o sa revin cand o sa fac rost de ele, cat de curand.
.....Conditiile astea sunt in Quebec, pentru celelalte provincii nu cunosc. Concluzia : isi are si socialul rolul lui si iti ofera o alternativa pe care in Romania nu o prea aveai, cu birocratie redusa si fara multe intrebari in momentul in care iti depui dosarul pentru social. Unde se depune dosarul si ce documente sunt necesare afli foarte usor sunand pe la numerele de telefon pe care le ai din abundenta pe documentele primite la aterizare in Canada. Cam atat la capitolul asta. Aici aveti toate datele oficiale legate de ajutorul social in Quebec si de alte organisme de acelasi fel, gen Emploi Quebec.
.....Cat despre perceptia unui potential angajator cand te duci la interviu si ii spui ca de 3 ani stai pe social, asta e alta poveste. Daca ii spui ca nu ti-ai gasit de lucru s-ar putea sa rada, pentru ca in Montreal e cam improbabil sa nu gasesti in cativa ani de munca, dar cred ca in momentul in care ii spui ca ai vrut un job mai bun si ti-ai pus la punct franceza si engleza, atunci s-ar putea sa fie ok. Fiecare experienta e unica si fiecare cu drumul si norocul lui.
.....Alt lucru foarte interesant il reprezinta existenta muuultor organizatii mai mici sau mai mari, biserici si alte institutii care au program de ajutor alimentar pentru cei pe ajutor social. in functie de zona in care stai, te prezinti la ei cu documente doveditoare si grija ca nu ai ce pune pe masa a dispartu. foarte interesant, asta am aflat-o zilele astea , si ca sa vedeti organismele are se ocupa cu asa ceva dati un simplu serch pe google pentru "bank food montreal".
.....Plecand de la cautarea "bank food montreal" am gasit locuri unde se poate manca ieftin, unele legate de asezaminte de adapostire a celor cu probleme, altele nu. Sunt si asa zise restaurante unde poti manca foarte ieftin, folosite fara nici un fel de probleme si de cei care lucreaza. Promit ca voi incerca un loc de genul asta, de curiozitate, si poate cine stie, ma voi invata:). Cititi articolul asta pentru mai multe amanunte.
.....Jeudi - " alta informatie importanta pe care am obtinut-o azi (verificata): daca cineva e pe ajutor social si intra la francizare la timp plin, pierde ajutorul social, ceea ce s-ar putea sa nu-i convina (ajutor social = 575$, francizare = 460 pe luna) Deci, daca totusi persoana in cauza vrea francizare si e pe social, solutia e sa vorbeasca cu Emploi Quebec. Facand asta are 2 avantaje: 1) recomandarea de la Emploi Quebec pune persoana in cauza in fruntea listei de asteptare si 2) va putea sa patreze socialul plus ceva bani de la EQ (45$/sapt adica180$ pe luna) plus alocatie de transport de la MICC (15$/sapt adica 60$/luna). Nu am idee daca acesti bani ii primeste si in vacanta, probabil ca nu."

Fara riduri []
- Sunt inalta frumoasa, desteapta… - Iti place sexul? - Bineinteles! - Faci 69? - Da, peste cateva saptamani! Citeste mai mult

Persoane interesate

PENSIUNEA MASTER SINAIA