EMIGRARE CANADA

etapele emigrarii in Canada

“Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!” A emigra, înseamnă că mă stabilesc definitiv intr-o noua tara, diferita de cea de origine, ca de ex. în Canada. Imigranţii sunt primiţi pentru a deveni canadieni. Odată cu dreptul de stabilire, li se acorda celelalte drepturi ce le permit să trăiască în Canada, precum şi acces la programele comunităţii din care fac parte astfel fiind integraţi în sistem.

Steag Canada

AUTOEVALUAREA

etapele emigrarii in Canada

Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.

COMPLETAREA DCS-ului

etapele emigrarii in Canada

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.DCS-ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar.DCS-ul impreuna cu actele, dovada platii taxei de procesare si formularele vor fi trimise la Ambasada din Viena

INTERVIUL

etapele emigrarii in Canada

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare. Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene! Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.Cei care trec cu bine de interviu vor primi Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec(CSQ)

DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ

etapele emigrarii in Canada

Această secţiune este destinată celor care au trecut cu bine de interviu şi au în mână CSQ-ul, adică Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec! Din momentul în care aveţi acest CSQ nu mai aveţi treabă cu Serviciul de Imigrare de la Viena (SIQ) şi va trebui să colaboraţi cu Ambasada Canadei de la Bucureşti. Practic, dosarul dvs va fi transferat către autoritaţile federale, dvs fiind deja aprobat de către Ministerul Emigrării din provincia Quebec.Dosarul pe care îl veţi depune la Ambasada Canadei de la Bucureşti va cuprinde mai multe formulare

EXAMENUL MEDICAL SI VIZA

etapele emigrarii in Canada

EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport! Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian. Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz.

Sarbatori Fericite! []
flag Etapele emigrarii in Canada. Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie ... flagPro sau contra emigrarii in Canada Lozinca "nu emigra in Canada" nu imi apartine. Personal, consider Canada o tara unde traiesti fara griji. Depinde ce astepti sa gasesti. Sa nu crezi ca te asteapta o viata usoara. Putini sunt cei care reusesc. ...
flagFranceza pentru interviu Intrebari intalnite la interviul sustinut in fata ofiterului de emigrare.Raspunsurile sunt orientative, sunt doar idei si puncte de plecare... flag FORUMUL este deschis. Modificari de procedura pentru ambele programe.
* []
Carcoteli []
MITURI SEXUALE LEGATE DE FEMEIFemeilor nu le plac aventurile de o noapte. Si nici una nu ar face sex fara sentimente. Va sunt cunoscute aceste afirmatii? Ei bine, expertii in sexologie spun ca sunt doar niste mituri MITUL 1: Femeile nu fac sex decat daca simt ceva pentru partener Se spune ca femeile nu fac sex decat daca au sentimente puternice fata de partener. E adevarat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos au nevoie de un cadru romantic pentru o relatie reusita. Insa exista momente in viata fiecareia cand regulile dispar. Astfel si femeile se pot lasa prada dorintelor, fara implicatii sentimentale. Citeste mai mult

Conditii generale si acte care trebuie furnizate de catre "Gazda"(cel care face invitatia si este rezident permanent sau cetatean canadian) Link
Kitul cu formularele si ghidul cu instructiunile de completare + actele aditionale : Link
Nu platiti taxele cu mai mult de 5 zile inaintea trimiterii aplicatiei: Taxe


Solicitarile de viza de rezidenta temporara (vizitator) pot fi depuse in urmatoarele moduri:
- personal la sediul ambasadei din Str Tuberozelor Nr1,3 Sector 1 Bucuresti(colt cu Kiseleff): de luni pana joi, cu exceptia sarbatorilor legale, de la 08h30 la 11h30. Nu este nevoie de o programare anterioara. Solicitarile sunt acceptate pana la orele 11h30 sau pana cand se atinge cota de 80 de solicitari, daca acest barem se atinge inainte de orele 11h30. In majoritatea cazurilor, cererile depuse in persoana sunt solutionate in aceeasi zi.
- remise prin courier (cu plata dus-intors): solicitantii vor fi contactati in termen de 5 (cinci) zile lucratoare, daca este nevoie de un interviu.
- depuse in cutia postala a Sectiei de Emigrare - care este accesibila in permanenta la poarta ambasadei. Solicitantii se pot interesa tinand cont de termenul de 5 zile lucratoare daca un interviu este necesar.
LISTA DE DOCUMENTE NECESARE PENTRU O VIZA DE REZIDENTA TEMPORARA
Atentie: aceasta lista este menita sa serveasca drept un ghid de asistenta a solicitantilor de viza in prezentarea documentelor care ar putea sa ajute Sectia de Vize in luarea unei decizii in privinta solicitarii dumneavostra. Incluzand toate documentele din aceasta lista nu garanteaza ca solicitarea de viza va fi aprobata sau ca nu veti fi chemat pentru un interviu. Sectia de vize poate sa va ceara documente aditionale sau prezentarea la un interviu pentru a va evalua cererea de viza. Decizia de a fi chemat la un interviu pentru o Viza de Rezidenta Temporara apartine in exclusivitate Sectiei de Vize.
Conditii cerute pentru obtinerea vizei:
-Sa aveti pasaportul valid
-Sa aveti starea sanatatii buna
-Sa convingeti ofiterul de viza ca aveti legaturi solide in Romania care sa va determine sa reveniti in tara: loc de munca stabil, proprietate imobiliara, familie.
-Sa convingeti ofiterul de viza ca veti parasi Canada in perioada de valabilitate a vizei
-Sa aveti suficienti bani. Fondurile variaza in functie de timpul pe care intentionati sa-l petreceti in Canada si de locul in care intentionati sa locuiti, hotel, prieteni, rude.
-Sa nu fi comis nici o infractiune in Romania
-Sa nu prezentati risc pentru securitatea canadei

Nu aveti drept de munca dar puteti sa va inscrieti la cursuri de maxim 6 luni.
Formulare necesare:
1)Document checklist: IMM5484     (bifati prezenta actelor depuse si introduceti formularul in dosar.)
2)Application for Temporary Resident Visa Made Outside of Canada: IMM 5257- Se completeaza de catre fiecare aplicant in parte.
3)Family Information: IMM 5645-Se completeaza de fiecare aplicant care are 18 ani sau mai mult.
4)Application for a Temporary Resident Visa Made Outside of Canada: IMM5257 – Schedule 1- daca este cazul. Acest formular se completeaza doar in cazurile enumerate in GHID  (ati lucrat in politie, in structuri guvernamentale, sindicale, etc)
5)Statutory Declaration of Common-law Union (IMM 5409), daca este cazul
Completati formularele, validati si printati. Formularul IMM5257 va genera o pagina cu coduri de bare care trebuie atasata. Ambasada din Bucuresti recomanda aceasta forma si precizeaza faptul ca aplicatiile cu formularele completate de mana vor avea timpi de procesare mai mari.


Orice aplicant care are 18 ani completeaza si semneaza formularele
Pentru aplicantii care au sub 18 ani va semna unul din parinti.

Persoana care face invitatia trebuie sa va furnizeze urmatoarele:
•Scrisoare de invitatie(se gaseste formularul la primaria in care locuieste)
•Copie dupa actul de identitate
•Adeverinta sau alta forma de a face dovada ca are loc de munca
•Adeverinta de salarizare
•Dovada ca are suficiente fonduri ca sa poata sa sustina vizita dv.

Aplicantii trebuie sa ataseze la dosar:
- Adeverinta de la scoala sau universitate(daca este cazul)
- Documentele de plata a taxei eliberate de Banca Transilvania, in original. Este necesar sa aveti buletinul sau pasaportul fiecarui aplicant. Taxa se plateste pentru fiecare aplicant
- Pasaportul original al solicitantului
- Dovada locului de munca(adeverinta tipizata sau personalizata cu antetul firmei semnata si stampilata)
- Scrisoare din partea angajatorului (sau a scolii, daca este vorba de profesori) care sa indice concediul/absenta aprobat(e)
- Dovada fondurilor personale
- Extrase de cont/certificate bancare (N.B. Bani, cecuri de calatorie sau carduri de credit nu sunt acceptate ca dovada a fondurilor. )
- Pentru copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau insotiti de unul dintre parinti: consintamantul legalizat al parintelui care nu insoteste copilul, pentru a calatori in Canada (declaratie notarizata).
- 2 fotografii cu specificatiile din ghid
Va sfatuiesc sa nu aplicati de prima data pentru viza cu intrari multiple si nu cumparati biletele de avion inainte de a primi viza.
Vizitati pagina ambasadei

Spuneti adevarul si numai adevarul. O singura "minciunica" aduce dupa sine refuzul de a intra in Canada "per sempre" . EI stiu totul despre voi! Doar sunt vecini de ambasada cu Rusii :)

Fara riduri []
- Sunt inalta frumoasa, desteapta… - Iti place sexul? - Bineinteles! - Faci 69? - Da, peste cateva saptamani! Citeste mai mult

Persoane interesate

PENSIUNEA MASTER SINAIA