EMIGRARE CANADA

etapele emigrarii in Canada

“Tout voyage de milliers de kilometers debute par un premier pas!” A emigra, înseamnă că mă stabilesc definitiv intr-o noua tara, diferita de cea de origine, ca de ex. în Canada. Imigranţii sunt primiţi pentru a deveni canadieni. Odată cu dreptul de stabilire, li se acorda celelalte drepturi ce le permit să trăiască în Canada, precum şi acces la programele comunităţii din care fac parte astfel fiind integraţi în sistem.

Steag Canada

AUTOEVALUAREA

etapele emigrarii in Canada

Autoevaluarea este in fapt primul pas ce trebuie facut de dvs pentru a vedea daca sunteti eligibili pentru a incepe procesul de emigrare in Quebec.Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ.

COMPLETAREA DCS-ului

etapele emigrarii in Canada

Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.DCS-ul se completeaza de catre aplicantul principal si de catre aplicantul secundar.DCS-ul impreuna cu actele, dovada platii taxei de procesare si formularele vor fi trimise la Ambasada din Viena

INTERVIUL

etapele emigrarii in Canada

Convocarea la interviu inseamna ca Ambasada a studiat dosarul Dv. si ca sunteti un candidat eligibil din punct de vedere al criteriilor preliminare. Interviul reprezinta primul contact personal cu autoritatile canadiene! Interviul are drept scop verificarea cunostintelor de limba franceza si engleza, verificarea actelor originale si a cunostintelor Dv. despre provincia Quebec. De asemenea, este foarte posibil sa fiti intrebat si despre motivatia pe care o aveti pentru a emigra in provincia Quebec.Cei care trec cu bine de interviu vor primi Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec(CSQ)

DEPUNEREA DOSARULUI DUPA OBTINEREA CSQ

etapele emigrarii in Canada

Această secţiune este destinată celor care au trecut cu bine de interviu şi au în mână CSQ-ul, adică Certificatul de Selecţie pentru provincia Quebec! Din momentul în care aveţi acest CSQ nu mai aveţi treabă cu Serviciul de Imigrare de la Viena (SIQ) şi va trebui să colaboraţi cu Ambasada Canadei de la Bucureşti. Practic, dosarul dvs va fi transferat către autoritaţile federale, dvs fiind deja aprobat de către Ministerul Emigrării din provincia Quebec.Dosarul pe care îl veţi depune la Ambasada Canadei de la Bucureşti va cuprinde mai multe formulare

EXAMENUL MEDICAL SI VIZA

etapele emigrarii in Canada

EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport! Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian. Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz.

Sarbatori Fericite! []
flag Etapele emigrarii in Canada. Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii. Daca un candidat este selectat de catre Biroul de Imigrare atunci el primeste un certificat de selectie ... flagPro sau contra emigrarii in Canada Lozinca "nu emigra in Canada" nu imi apartine. Personal, consider Canada o tara unde traiesti fara griji. Depinde ce astepti sa gasesti. Sa nu crezi ca te asteapta o viata usoara. Putini sunt cei care reusesc. ...
flagFranceza pentru interviu Intrebari intalnite la interviul sustinut in fata ofiterului de emigrare.Raspunsurile sunt orientative, sunt doar idei si puncte de plecare... flag FORUMUL este deschis. Modificari de procedura pentru ambele programe.
* []
Carcoteli []
MITURI SEXUALE LEGATE DE FEMEIFemeilor nu le plac aventurile de o noapte. Si nici una nu ar face sex fara sentimente. Va sunt cunoscute aceste afirmatii? Ei bine, expertii in sexologie spun ca sunt doar niste mituri MITUL 1: Femeile nu fac sex decat daca simt ceva pentru partener Se spune ca femeile nu fac sex decat daca au sentimente puternice fata de partener. E adevarat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos au nevoie de un cadru romantic pentru o relatie reusita. Insa exista momente in viata fiecareia cand regulile dispar. Astfel si femeile se pot lasa prada dorintelor, fara implicatii sentimentale. Citeste mai mult



Canada: Ţara bogăţiei resurselor naturale, a peisajelor ce-ţi taie respiraţia, a metropolelor cosmopolite care freamătă de viaţă. Ţara cu cel mai înalt nivel de trai din lume, şapte ani la rând! Ţara cu o suprafaţă enormă, cu cele mai variate forme de relief, de la ţărmurile înspumate de trei oceane, trecând prin prerii vaste, gazde ale poveştilor cu indieni ce ne-au fermecat tinereţea, azi transformate în grânare unduitoare, până la munţii ce poartă semeţi numele constituţiei lor. De la clima blândă a Niagarei, clima temperată a Toronto-ului, verile răcoroase şi iernile înzăpezite din Montreal şi până la albul etern al nordului, toate sub acelaşi acoperiş.

Canada: O economie trepidantă, bazată pe inteligenţă creativă şi pe cunoaştere plasează Canada pe unul din primele locuri în lume ca putere economică. Utilizarea tehnologiilor avansate, automatizarea producţiei, implementarea computerelor în toate sectoarele, dar şi un regim economic liber, extrem de competitiv, toate alimentate de abundenţa resurselor, generează o permanentă creştere economică. Canada a depaşit de mult vremea economiei limitate la exploatarea resurselor naturale. Azi economia Canadei acoperă o vastă paletă de domenii, de la producţia de utilaje şi maşini industriale grele, industria auto, producţia de material rulant de cale ferată, vagoane, locomotive, metrouri, construcţia de nave maritime, aparate de zbor - avioane, elicoptere si agregate pentru zboruri aerospaţiale. Industria chimică, farmaceutică, producţia de hârtie şi producţia de energie sunt câteva din domeniile care situeaza Canada pe locuri de vârf în economia mondială. În acelaşi timp sectoarele clasice - agricultura, mineritul - sunt la rândul lor, din cele mai performante din lume.
Canada: un standard de civilizaţie de invidiat. Venituri ridicate (venit mediu anual pe familie $ 54.100 cf. StatsCan 2004), putere mare de cumpărare (Canada se situeaza pe podium la acest capitol), şi o calitate a vieţii la înalt standard. O ţară care se mândreşte cu serviciile sociale puse la dispoziţia cetăţeanului. Fruntaşă în ce priveşte educaţia, îngrijirea medicală, sistemul de pensii, Canada asigură un climat sigur, civilizat, unde oamenii trăiesc în bună înţelegere.



Canada: o destinaţie râvnită. Bunăstarea Canadei atrage oameni din toate colţurile lumii. Pentru români, Canada a devenit cea mai căutată ţară adoptivă.
Deschisă emigrării, Canada primeşte anual mii de români care aleg să trăiască aici. Pentru a veni în sprijinul lor, s-au creat structuri menite să le faciliteze transferul din punct de vedere juridic dar şi emoţional.

De ce în Canada ? Ce găsesc acolo ?


Bunăstare

  • bogăţii de resurse naturale - mulţumită acestor bogăţii, în Toronto întreţinerea e atât de ieftină încât nu se mai calculează; în cele mai multe locuinţe închiriate plăteşti doar chiria: electricitatea, gazele, încălzirea, apa - consumi cât vrei. Benzina costă jumătate cât în România
  • asigurare socială - primesc bani să trăiesc, dacă nu am servici. Primesc suma necesară pentru plăţile curente: chiria şi utilităţile, mâncarea, transportul în comun, nevoile de bază.
  • asigurare medicală gratuită, la cel mai înalt standard de calitate - un sistem de sănătate excelent: spitale cu dotări ultramoderne, personal medical de cea mai înaltă calificare, responsabilitate asupra actului medical, îngrijire la domiciliu
  • pensie - (pensia minimă în Canada 1.136 dolari canadieni/lună - cca. 30 milioane sau 3.000 RON) sistemul de pensii al Canadei e considerat din cele mai eficiente din lume.
  • şcolarizare gratuită pentru copii
  • finanţarea studiilor şi specializărilor, a programelor de reconversie profesională pentru adulţi
  • salarii bune (în dolari canadieni): asistentă medicală $ 65.000/an, medic $ 200.000 /an, profesor $ 70.000/an, inginer $ 85.000/an, ofiţer armată $ 42.000 - 65.000/an, sculer-matriţer $ 25.00-35.00 /hr, prelucrător prin aşchiere (strungar, frezor) 20.00/hr, tinichigiu auto / mecanic auto $ 16.00 /hr, instalator $ 35.00/hr.
  • pe primele locuri în lume ca nivel de trai

Civilizaţie

  • Respect şi amabilitate între oameni
  • Curăţenie - aer curat, apă şi mediu nepoluate, curăţenie pe străzi, în clădirile publice. Canadienii pun mare preţ pe păstrarea nepoluată a mediului.
  • Infrastructura: zeci de mii de kilometri de autostrăzi şi căi ferate ultramoderne, deja construite. Sisteme ecologice de tratare a deşeurilor, reciclare, grija faţă de mediu.

Bună înţelegere

  • Canada e o ţară paşnică. Oamenii trăiesc în bună înţelegere.
  • Nu auzim de mişcări sociale. Rata infracţionalităţii e foarte scăzută.
  • Într-un loc unde oamenii trăiesc bine, nu sunt astfel de probleme.

Egalitate

  • Canada ne primeşte pentru a fi canadieni. Nu străini ce locuiesc în Canada.

  • Atât legea cât şi mentalitatea de aici ne ajută să ne simţim acasă.
  • Prin lege, dobândim de la bun început aproape toate drepturile de care se bucură un canadian. Suntem integraţi în sistemul Canadei de asigurări sociale, medicale, sistemul de pensii, copiii sunt incluşi în sistemul şcolar. Suntem primiţi în toate programele comunităţii. Beneficiem de programe de ajutor pentru noii imigranţi.
  • Practic, imigranţii sunt poporul canadian. Canada e o ţară creată şi construită de imigranţi. Un popor format din imigranţi este mereu deschis noilor veniţi.

Progres = Oportunităţi

Progresul creează oportunităţi.
Locuri de muncă există acolo unde economia produce. Salarii bune sunt acolo unde munca are valoare. Fie că eşti tânăr la început de carieră, fie că eşti lucrător deja format, şanse de câştig găseşti într-o economie care se dezvoltă, nu într-un loc unde nu se face nimic.

Canada are o economie în plin avânt. O demonstrează:

Creşterea constantă a PIB (produsul intern brut);
Dezvoltarea de proiecte de amploare: Olimpiada de iarnă 2010 din Vancouver - construcţia infrastructurii aferente necesită mii de lucrători, deschiderea a 120-140 de noi magazine Tim Hortons, a 60-70 noi hypercentre comerciale Canadian Tire în următorii ani, necesarul de 92,000 noi lucrători în minerit în următorii ani (la salarii medii între 70.000 - 75.000 dolari canadieni / an - cca. 50.000 euro/an), construcţia megaproiectului Trump Tower în Toronto, investiţii în proiecte curente de peste 150.000 de milioane dolari canadieni în extracţia de petrol în Alberta.
Sectoare de vârf în economia mondială: Canada duce lumea înainte în energie, fabricarea de avioane, metrouri şi material rulant pentru căi ferate, soft pt computere, minerit şi prelucrare, petrol, celuloză şi hârtie, biochimie şi farmaceutică, producţie de grâu. Companii canadiene sunt lideri mondiali pe unele din aceste sectoare: Bombardier, Corel, Alcan, Hudson Bay.

Clima

O climă temperată, cu patru anotimpuri.
În contextul încălzirii globale, ţara friguroasă a devenit locul unde putem retrăi iernile copilăriei noastre.

Fara riduri []
- Sunt inalta frumoasa, desteapta… - Iti place sexul? - Bineinteles! - Faci 69? - Da, peste cateva saptamani! Citeste mai mult

Persoane interesate

PENSIUNEA MASTER SINAIA